Image
Kişisel Gelişim - Eğitim

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği

Son yıllarda teknolojinin büyük bir hızla hayatımıza girdiğini görüyoruz. Özellikle karantina sürecinde eğitimlerin online olması büyük bir değişim meydana getirdi. Çoğumuzun evinde bilgisayar mevcut değilken bile hızla temin etmek zorunda kaldık. Cep telefonlarının etkisini unutmamız gerekir. Bir iki tuşla aradığımız bir çok bilgiyi bulur hale geldik. Talep üzerine üretimde oldukça yoğun bir şekilde devam etmek zorunda kaldı. Bilgisayar mühendisleri, yazılım mühendisleri, mekatronik mühendisleri, bilişim mühendisleri bu pazarda kendilerine iş imkanı buldular. Çağın gereksinimleri ve popüler kültüründe etkisiyle bu mühendislikler gözde haline geldi. Bu mühendisliklerden bilgisayar mühendisliğini biraz irdelemeye ne dersiniz?

Bilgisayar mühendisliği nasıl okunmalı?

Sayısal bölüm puanlarından gelecek netlerle kazanılması gereken bir bölümdür. Teknik üniversiteler mühendislik anlamında ciddi bir artıya yol açmaktadır. Herhangi bir üniversitede de okunması halinde ciddi bir birikim yapılmalıdır. Örneğin yabancı dil bilgisi bilgisayar mühendisliğinin olmazsa olmazıdır. Kitapları olsun, araştırmalarda karşımıza çıkan kod dizilimleri ya da bilgiler sıklıkla ingilizcedir.

Üniversite hayatı 4 yıl olarak düşünüldüğünde, ilk yıldan itibaren ciddi bir çalışma ile dil açığı kapatılmalıdır. Okurken kendinize özel bilgisayarınızın olması oldukça elzemdir. Çeşitli ödev ve araştırmalarda kuracağınız programlar ile kendinize çok şey katabilirsiniz.

Üniversitelerde, derslerde ödev illa ki karşınıza çıkacaktır. Ödevler belli başlı dersler hariç uygulama yani pratiğe dayalı olacaktır. Bilgisayarınızda ya da üniversitenin laboratuvarlarında yapılan derslerle alakalı alıştırma ve tekrar yapılmalıdır. Kendinizi dil, beceri, ders ve kişisel gelişim anlamında geliştirirseniz mezuniyetten sonra rahat edeceksinizdir. Sadece derslerde başarılı olmanız iyi bir işe girmeniz için yeterli olmayacaktır. Bilgisayar mühendisliğinde kod yazmak ile başlayan serüveniniz çoğu kez yönetici olmak ile devam edecektir. Bu yüzden kişisel gelişim anlamında kendinize çok şey katmanız gerekmektedir. Örneğin sosyal birey, özgüven sahibi, güvenilir, kendini geliştiren, sorunların üstesinden gelen bireyler haline gelmelisiniz.

Bilgisayar Mühendisiliğinin İş Alanları Nelerdir?

Adli bilişim, 

Bioenformatik, 

Biometri, 

Bulanık mantık, 

Bulut bilişim, 

Büyük data(Big Data)

Canlandırma ve animasyon

Dil işleyiciler

Gömülü sistemler

Görüntü işlemi

İnsan bilgisayar etkileşimi

Karar destek sistemleri

Qantum bilgisayarı

Paralel dağıtık sistemler

Programlama dilleri

Robotik

Sanal gerçeklik

Sembolik hesaplama

Ses işlemi

Veri madenciliği

Veri tabanları

Yapay öğrenme

Yapay zeka

Ayrıca Yazılım yapılan her şirkette , devlettin tüm kurum ve kuruluşlarında: Tübitak, Bakanlıklar, Genel Kurmay, Sayıştay, Enerji Piyasası Kurumu bunlara örnektir.

Özel sektörü direk seçmek isteyenler için ise kendi şirketinizi kurup yazılım yapıp, ihalelere girip bir marka haline gelebilirsiniz.


Yorumlar(0)

Yorum yazın

Email adresiniz gözükmeyecektir. *